Σουφλέ σοκολάτας!

Δεκεμβρίου 13, 2010 § 10 σχόλια

Η συνταγή που ακολουθεί είναι αρκετά christmas-y, πολύ σοκολατένια και καθόλου light. Είναι όμως πανεύκολη, καθόλου χρονοβόρα, και δίνει ως αποτέλεσμα το πιο νόστιμο σουφλέ σοκολάτας που έχω φάει στη ζωή μου ;p

Υλικά (για 12.. μπαμπάτσικα φορμάκια – ή μια μεγάλη φόρμα):

2 κουβερτούρες των 125gr.

2 lacta των 85gr.

250gr. μαργαρίνη (ή ό,τι βούτυρο έχετε τελοσπάντων)

5 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

παγωτό κρέμα ή ό,τι άλλο θέλετε για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Στις παρακάτω φωτός θα δείτε τις μισές μόνο δόσεις από όλα τα υλικά, γιατί αυτή τη φορά φτιάξαμε μόνο 6 φορμάκια. Επίσης η συνταγή εκτελέστηκε στο σπίτι του Β. και της Μ. με τη βοήθεια της τελευταίας (sorry παιδιά, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω για ανώνυμο credit :p), αλλά καθώς ήμασταν λίγο ανυπόμονες, δεν φωτογραφίσαμε τα βήματα πολύ λεπτομερώς. Δε νομίζω ότι σας πειράζει βέβαια. Here we go λοιπόν:

1. Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, να ζεσταθεί όσο εσείς δημιουργείτε. (Το παν είναι το timing! ;p)

2. Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι (σε μπεν μαρί ή χαμηλή φωτιά) τις σοκολάτες και το βούτυρο.

3. Εν τω μεταξύ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.

4. Προσθέτετε το πρώτο μίγμα στο δεύτερο

…και ανακατεύετε :p

5. Ρίχνετε σταδιακά και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Το τελικό μίγμα θα είναι αρκετά πηχτό (και πάρα πάρα πάρα πολυ νόστιμο, άνετα έτρωγα όλη τη λεκάνη με το κουταλάκι:Ρ)

6. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα φορμάκια σας.

7. Μοιράζετε το μίγμα στα φορμάκια, όχι όμως μέχρι πάνω. Θα φουσκώσουν στο ψήσιμο!

8. It’s time! Ο φούρνος υποθέτω θα έχει γίνει μέχρι τώρα, οπότε το μόνο που μένει είναι να τα ψήσετε – βάλτε τα στην 2η σκάλα από κάτω. Θα σας συμβούλευα να ψήσετε τόσα φορμάκια, όσα άτομα είστε, γιατί αν το σουφλέ κρυώσει και “κάτσει”, χάνει όλη την αξία του. Τα υπόλοιπα φορμάκια διατηρούνται στο ψυγείο κάνα 3ήμερο (και στην κατάψυξη ακόμα παραπάνω), απλά όταν θελήσετε να τα ψήσετε περιμένετε μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

…and now we wait. Συνήθως χρειάζεται γύρω στο τεταρτάκι (για μεγάλη φόρμα λίγο περισσότερο), αλλά επειδή οι φούρνοι διαφέρουν καλύτερα να τα παρακολουθείτε. Είναι έτοιμα όταν έχουν φουσκώσει και το εξωτερικό τους φαίνεται crispy, έτοιμο να σπάσει! :]

9. Ready!

Μπορείτε να τα σερβίρετε με άχνη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος ή ό,τι άλλο θέλετε, εμείς προτιμήσαμε το παγωτό κρέμα που είναι πιο δροσιστικό (σε σχέση με την λιγωτική ζεστή σοκολάτα). Το βάλαμε από δίπλα για να μην “κάτσει” το σουφλέ, αλλά είναι εξίσου yummy και αν τα μιξάρεις ;p

Set…

10. GO!

Τσάι, σουφλέ και ερευνητικό. What an evening.

P.S. Και λίγο cuteness overdose, cause today i celebrate a quarter of a century. Τα φάγαμε και μεις τα ψωμιά μας!


About these ads

Tagged: , ,

§ 10 Responses to Σουφλέ σοκολάτας!

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Σουφλέ σοκολάτας! at mots.inutiles.

meta

%d bloggers like this: